Moje typy na vianočné filmy

Blogmas 9. december 

                                                    Moje typy na vianočné filmy

Asi nepoznám nikoho, kto by nemal rád predvianočné obdobie. Ja som mala za posledné roky veľký problém si ho užiť (prerábanie izby, skúškové obdobie - teraz práca). Jednou z vecí, ktoré ma vedia naladiť na Vianoce sú filmy. Každý má svoje obľúbené a nakoľko je ich dnes už niekoľko stoviek je z čoho vyberať. Tu je zoznam mojich naj naj. Ak ste niektorý z nich ešte nevideli, tak šup šup! Teraz je to pravé obdobie na to! :)

1. How the Grinch Stole Christmas

Viem, že veľa ľudí tento film nemusí, ale pre mňa je to klasika, ktorú som milovala už mala. Príbeh o zelenom mužíčkovi, ktorý neznášal Vianoce a chcel ich za každú cenu prekaziť Kdovíkom - obyvateľom mestečka, nad ktorým žil.

How the Grinch Stole Christmas film poster.jpg
https://en.wikipedia.org/wiki/How_the_Grinch_Stole_Christmas_(2000_film)#/media/File:How_the_Grinch_Stole_Christmas_film_poster.jpg

2. Gremlins

Detská klasika, ktorú napr. moj frajer neznáša. :) Podľa mňa je to milý film o rozkošnom gremlinovi, ktorého súrodenci sa rozhodnú ovládnuť svet. 

Gremlins1.jpg
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Gremlins1.jpg

3. Sám doma

Dobre. Toto pozná asi naozaj každý. Ale ako je to možné, že Kevin, ktorý sa ocitne sám doma a ešte k tomu napospas domovým zlodejom nikdy neomrzí? :)

File:Home alone poster.jpg
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Home_alone_poster.jpg

4. Láska nebeská 

Spleť niekoľkých príbehov o láske (nie vždy však so šťastným koncom), ktoré spolu na prvý pohľad nesúvisia, ale nakoniec do seba zapadnú. 

Love Actually movie.jpg
https://en.wikipedia.org/wiki/Love_Actually#/media/File:Love_Actually_movie.jpg

5. Predvianočná nočná mora

Kedysi som tento film nevedela zaradiť. Je tak pol na pol vianočný a dušičkový. Minulý rok som si ho pozrela 3x! :D Tentokrát si ho však šetrím na advent. Príbeh o slamenom strašiakovi, ktorý začne cítiť, že mu niečo v živote chýba. Ale čo to je??? Dozviete sa vo filme :)

File:The nightmare before christmas poster.jpg
                                        https://en.wikipedia.org/wiki/The_Nightmare_Before_Christmas#/media/File:The_nightmare_before_christmas_poster.jpg
6. Prázdniny
Romantická komédia o dvoch ženách, ktoré nemajú šťastie v láske a potrebujú v živote zmenu. Tak načo čakať do nového roka? :)




File:Theholidayposter.jpg
(https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holiday#/media/File:Theholidayposter.jpg)

7. Christmas carol 

Tak tento  film bol pre mňa úplná novinka, ale vyhráva v kategórií najobľúbenejší vianočný film. Príbeh o pánovi, ktorého nikto nemal rád pretože bol krutý a zlý a o tom a mu duch Vianoc, ktorý ho navštívil zmenil život. Inak klasika od Charlesa Dickensa. 

File:ChistmasCarol2009-Poster.jpg
        (https://en.wikipedia.org/wiki/A_Christmas_Carol_(2009_film)#/media/File:ChistmasCarol2009-Poster.jpg)

8. Perinbaba

Každý rok, 24. decembra si nenechám ujsť túto klasickú slovenskú rozprávku. Pre viacerých ľudí je symbolom Vianoc Popoluška. Ale ako sa vraví, 100 ľudí, 100 chutí.

9. S tebou mne baví svet

Skvelá československá komédia o troch mužoch, ktorý si chceli užiť lyžovačku. Má to však jeden háčik.


10. Its a Wonderful Life

Nič v živote nie je dôležitejšie ako rodina a to, že tu môžeme vôbec byť. Krásny film o tom, že život je naozaj krásny! :)

Its A Wonderful Life Movie Poster.jpg
(https://en.wikipedia.org/wiki/It%27s_a_Wonderful_Life#/media/File:Its_A_Wonderful_Life_Movie_Poster.jpg)

Aký je Váš najobľúbenejší vianočný film? 

Komentáre